Karlovarský knedlíček

Potřebujeme:

400g housky, 3 vejce, 150g hrubé mouky a 50g dětské krupičky, čerstvou nebo sušenou petrželku, muškátový oříšek, sůl, 250ml mléka

 

Postup:

Housky nakrájíme na kostičky a necháme proschnout, potom kostičky navlhčíme mlékem, vejce si rozdělíme na žloutky a bílky, do žloutků přidáme mléko, špetku muškátového květu, sůl, mouku, krupičku a vytvoříme hladké lité těstíčko. Do  kostiček přidáme nasekanou čerstvou petrželku, těstíčko, lehce vše promícháme, nakonec  opatrně vmícháme sníh z ušlehaných bílků.  Připravené těsto tvarujeme pomocí potravinářské folie do tvaru knedlíku.   Připravené knedlíky vkládáme do vroucí vody a vaříme zhruba 18-20 min.

 

Výborná příloha k jakékoliv omáčce, k zeleninovému ragů, nebo třeba k pečené kachně či huse….