První poselství světelného průvodce Dejvá Li pro rok 2011

Moji milovaní,

 Prosím vás, učte se tento rok, který právě započal, laskavosti!

 Učte se být laskaví  sami k sobě, přestaňte si ubližovat strachem, obavami, kritičností, obviňováním a sebeobviňováním, závistí, hněvem a nenávistí.

Buďte laskaví ke svému tělu: pečujte o něj s láskou, tak jako matka pečuje o tělo svého miminka.

Syťte své tělo pokrmy, které mu prospívají v míře, která mu prospívá. Umožňujte svému tělu dostatek pohybu, přirozeného, radostného. Tančete, točte se, houpejte se, třepte se, hopsejte, jen tak pro sebe,buďte i v pohybu svobodní a spontánní. Oblékejte své tělo do příjemných materiálů a barev. Barev se nebojte! Odhoďte konvence a oblékejte to, co se vám líbí, v čem se cítíte hezky.

Omývejte své tělo, smývejte ze sebe únavu a stres. Uvědomujte si životodárnou energii vody když ji pijete, když se jí omýváte.

Dovolte si dělat ty činnosti, které vás těší, jen tak pro radost, ne pro výsledek a pro hodnocení ostatních.

Říkejte to co potřebujete říci, odvážně a otevřeně. Naslouchejte opravdu druhým, dávejte jim prostor k tomu, aby se i oni vyjadřovali otevřeně.

Pečujte o svoji mysl. Vyprazdňujte ji každý den od zbytečných nánosů: co jsem nestihl, co jsem zkazil, kdo mi ukřivdil, co musím, co nemám….

Naplňujte svoji mysl světlem. Naplňujte svoji mysl hezkými myšlenkami: za co mohu děkovat, koho jsem potěšil, kdo mě potěšil, co se mi podařilo, co jsem dokázal….

Je tolik možností jak být laskavý k sobě, k ostatním. Stačí laskavost pustit do svého života, udělat jí tam místo. S laskavostí přichází příjemné pocity, příjemné situace, příjemné prožívání každodenního života.

Laskavost a laskání mají velmi blízko k sobě. Laskání  je projev láskyplné intimity k sobě a k druhým.

Buďte laskaví k přírodě, ke všem tvorům, ke všem rostlinám, k zemi, ke vzduchu, který dýcháte!

Buďte laskaví a budete zdraví, úspěšní a šťastní!

 

S láskou Dejvá Li