Jaro 2021…….Aloha!!!

V sobotu 20. března nastane jarní rovnodennost! 

Jaro přijde, žádné lidské zásahy, žádné zákazy, žádné příkazy a nařízení  to nemohou změnit. 

Příchod jara je velikou událostí nejen pro přírodu, která po zimě opět ukazuje svoji svěží, novou, čistou energi, ale je to velká šance i pro nás lidi. 

Příroda má velikou sílu, s jarem ji dává najevo tím, že vše raší, zelená se, začíná  pučet a kvést, voda jarních potůčků má úplně novou, svěží energii, pobyt v přírodě je pro nás velikým přínosem.

Proto ani letos nezapomeneme  přivítat jaro, i když jen s těmi nejbližšími, protože nám to oficiální nařízení nedovolí oslavit tak, jak jsme zvyklí, společně, ve větším kruhu…

Neplánujme si na  tuto sobotu nic, kromě potěšení pobýt v přírodě, načerpat tu sílu a svěžest, pocítit opravdu Vděčnost, že v přírodě můžeme pobýt a pocítit sounáležitost s přírodou. 

Oslavme příchod jara tím, že na procházce budeme pořádně dýchat, skutečně vnímat všechny barvy, všechny tvary, všechny vůně kolem.

Oslavme příchod jara tím, že postojíme, nebo posedíme u potůčku, který zurčí a bublá a užijeme si té nádherné uklidňující  symfonie vody…. můžeme se v potůčku opláchnout, třeba jen ruce, můžeme si opláchnout obličej, můžeme si zout boty a do potůčku ponořit nohy třeba po kotníky, můžeme se potůčkem brouzdat.

Můžeme prostřednictvím proudící vody pustit emoce, které nás omezují a oslabují:

zadívat se na tekoucí vodu a poprosit sebe sama, aby vše ,jako strach, vztek, vina, křivda, bolest, odešlo ze mě s vodou, která to vše a odplaví a očistí .

Můžeme se vystavit jarním slunečním paprskům, pokud slunce bude svítit…. vědomě je nechat proudit do středu čela, do prsní kosti, do pupku, do pánve…. můžeme je nechat proudit do ramen, do kolen, do kyčlí, můžeme je nechat proudit do své krve…

Můžeme slunečními paprsky naplnit svoji mysl.

Mám pocit, že toho můžeme prožít, oslavit tolik, záleží jen na nás, co uděláme, jak ten první jarní den prožijeme.

Přeji Vám, aby letošní jaro přineslo opravdu svěží, očistnou a radostnou energii do životů nás všech! Aloha!