Blíží se svátek „tmy, dušiček, mrtvých“….Samhain….

Čeká nás poslední říjnový týden….

Podzim definitivně převzal vládu, období tmy nastává, světlo ustupuje….

Navíc 31. října nastane úplněk Měsíce., v Býku…pozor na přeceňování okamžitých materiálních úspěchů., ale na zbytečný strach z materiálního nedostatku…

Slunce vstoupilo do znamení Štíra, nedivme se proto, že téma smrti je nyní často zmiňované a často zneužívané pro manipulaci….

Čeká nás zcela jistě zajímavé období….doba chaosu, zmatků, šalby a klamů vrcholí.

Ale není třeba se obávat. Když něco dosáhne vrcholu, musí dojít ke změně, vše se otáčí a otevírají se nové možnosti a šance.

Také téma smrti a konečnosti života se otevírá, neměli bychom se mu vyhýbat, ale učit se přijímat, že náš život na této Zemi je konečný. Tak jako začíná narozením, tak končí smrtí. 

Toto nelze popřít, toto nelze přelstít, toto lze pouze přijmout. Přesto, že máme čas v tomto životě vymezený, je to veliký Dar, podle mě je to Dar růstu,  poznávání, sebepoznávání, rozvoje, směřování, pochopení, zdokonalování ….

V posledním říjnovém týdnu bychom měli především dbát na to, abychom zbytečně neztráceli energii činnostmi, které nemají valný smysl, které přinášejí jen krátkodobý a osobní  užitek, které neprospívají celku. Také bychom měli veškeré informace, které k nám přicházejí zvenčí filtrovat a věnovat se mentální i emoční hygieně.

Přeji Vám pevné zdraví a dostatek odvahy a naděje! Aloha!