Nejvhodnější doba začít se otužovat je právě teď!

Ano, myslím to vážně!

Začít se otužovat můžeme hned teď. Aktuálně je začátek září, tedy venkovní teploty již klesly ke 20 stupňům, v noci k deseti stupňům, voda v rybnícíh, jezerech a nádržích se krásně ochladila. Přitom ještě není zima, kdy se choulíme do svetrů a bund, nebo u kamen, a vůbec se nám nechce z toho teplíčka vystoupit do chladu venku, natož se nořit do ledové vody!

Nádhera! Stačí jen tak nalehko, v tričku s ručníkem přes rameno zajít k třeba k rybníku a pomalu vklouznout do vody. Ještě není ledová, nemusíme nijak řešit velké osvěžování a zvykání si na chlad venkovního vzduchu a  vody, dá se krásně plavat aniž bychom mrzli. Po vynoření z vody se stačí pořádně vyfrotírovat a vklouznout opět do trička, do tepláků a plni svěží energie se můžeme ještě jít projít nebo lehce proběhnout.

Velkým bunusem nám bude, že v tomto období již budeme u vody i ve vodě s největší pravděpodobností sami. Užijeme si nádherného klidu, který znásobí požitek z plavání, z otužování.

Když se vlastně nepřestaneme koupat venku, myslím tím s koncem prázdnin a horkých letní dní,když přemůžeme vlastní pohodlnost a nechuť vylézt do počasí přicházejícího podzimu, bude nám velikou odměnou následné zimní noření do už  zcela ledové vody, báječné pocity a utužení zdraví a také vlastní vůle! Věřte mi, neteoretizuji! Dělám to tak již několik let!  Aloha!