Pálí vás žáha? Nemusí to být jen „špatným trávením“

Často mě lidé prosí o radu co dělat, když se občas pálí žáha. Určitě jim doporučím pití solanky ředěné vodou, to odkyseluje a pomáhá od nepříjemných pocitů spojených s pálením žáhy.

Na druhé straně podle mých zkušeností jde ještě o další rovinu, proč se tento problém objeví.

Když vás pálí žáha zkuste si přebrat, jaké pocity a myšlenk ,spojené s prožitými situacemi jste v poslední době měli. Možná přijdete na to, že některý prožitek je pro vás bolestivý, je spojený se zklamáním, vztekem, smutkem. To je právě spojeno s energetickou nerovnováhou způsobenou právě těmito emocemi. Převďme si to do  slovní symboliky:

Příklad:  “ Nemůžu strávit, co mi včera udělal Josef“…… vidíte to? Ano, nemohu to strávit, zůstalo to ve mě a nyní mě to omezuje nepříjemnými pocity v těle, tedy pálením žáhy.

Jak to tedy uchopit a řešit? Třeba tak, že si to uvědomím, že mi to vadí, že to přijmu, že mi to vadí, nebudu to potlačovat…. a řeknu si: přestože mi vadí co mi včera Josef udělal, zkouším to prostě přijmout, není důvod si to pěstovat.

Mohu jít ještě dál zkusit to skrze odpuštění: Odpouštím Josefovi, co mi včera udělal, odpouštím sám sobě a prosím za odpuštění. Děkuji. Amen.

Určitě je lepší zkusit tuto cestu, než se trápit nepříjemným pálením žáhy.