Letošní předvánoční úplněk a Slunovrat

Letošní poslední úplněk měsíce nastane 22.12.2018, pouhý den po Zimním Slunovratu.

Energie zimního Slunovratu se spojí s energií Měsíčního úplňku a vytvoří zajímavou situaci:

Slunce má energii jang, mužskou, Měsíc má energii jin, ženskou. Slunovrat zesílí sluneční jang a úplněk zesílí měsíční jin. Ženská a mužská energie bude velice silná a více méně v rovnováze. A to vše bude ještě posíleno energií přicházejících Vánoc.

Přinese nám to možnost využít této výjimečné situace a v sobě a ve vlastním životě principy jin a jang vyrovnat. Vyrovnat také můžeme vztahy. Především vztahy partnerské, vztah muž – žena. Mužova jangová průrazná, aktivní ohnivá energie se může spojit s ženskou jinovou, přijímající, pasívní, chladnou energií a dohromady mohou vytvářet sounáležitost, souznění, „dokonalost“.

Proto bychom si měli v tyto dny udělat čas na sebe, na své partnery a partnerky, společně vyjít do přírody, oslavit Slunce a také Měsíc. Jak? Například procházkou, při které si alespoň na chvilku zujeme boty a projdeme kousek bosí, potom můžeme nohy ponořit do chladné vody nějakého potoka, řeky nebo rybníka…. vrcholem by mohlo být společné ponoření se do vody, mám na mysli vodu někde v rybníce, přehradě, lomu…. po vynoření se se navzájem pěkně vyfrotýrovat osuškou, vklouznout do oblečení a bot a doma si uvařit čaj ze zázvoru, do kterého můžeme přidat několik brusinek a rozinek. 

Společně si můžeme také zameditovat, jen tak se posadit, zahledědt se na plamen bílé svíčky, rozostřit zrak a chvilku jen sedět a vnímat svůj dech. Poté, co se takto zklidníme, sedneme si naproti sobě, vezmeme se za ruce, ale nebudeme nijak tisknout. Zavřeme oči a chvilku tak posedíme a zase budeme vnímat vlastní dech. Ukončíme otevřením očí a a výdechem.