Úplňky v první polovině roku 2018

Zajímavé je, že v roce 2018 budou v některých měsícím úplňky dva a v jiných měsících úplněk nenastane…. 

 

2.1.2018

Měsíc v Raku bude předeším ovlivňovat žaludek a pohlavní orgány, silně nás  budou  ovlivňovat naše emoce , ale my to nemusíme rozenávat, proto je dobré odlehčit stravu, dobře pít a celkově se zaměřovat na vnitřní klid a rovnováhu, třeba meditací či relaxací.

 

31.1. 2018

Měsíc v Kozorohu bude ovlivňovat páteř, klouby, vlasy. Pocitově by nás mohl přepadat pesimizmus, tomu můžeme předcházet pobytem a pohybem na čerstvém vzduchu a nějakou příjemnou činností.

 

2.3.2018

Měsíc v Panně bude ovlivňovat  trávící orgány a slinivku. Budeme mít asi těžkosti s nadměrným kritizováním a posuzováním, nebude snadné odpouštět sobě i druhým. Ze stravy vyřadit brokolici, květák, smažená jídla a zaměřit se na laskavost  a jemnost.

 

31.3.2018

Měsíc ve Vahách ovlivní ledviny, močové cesty a pokožku. Tématem tohoto úplňku budou vztahy, nejen k sobě ale i k druhým. Péče o pitný režím prospěje ledvinám i pokožce, hlazení a něžný dotek nám i našim blízkým.

 

30.4.2018

Měsíc ve Štíru ovlivní pohlavní orgány a močové cesty, také naši sexualitu. Pozor ale na emoce, štíří energie je často ostrá a umí zranit, také souvisí s tématem „života a smrti“, není od věci toto téma neodsouvat, ale stavět se mu čelem.

 

29.5.2018

Měsíc ve Střelci souvisí s křížovou kostí, kyčlemi, stehny a játry. Přirozený pohyb jak těla tak naší mysli, pružnost a opak rigidity nám určitě prospěje, téma Víry a Naděje je tématem tohoto úplňku.

 

28.6.2018

Měsíc v Kozorohu souvisí především s klouby,šlachami, vazivem a páteří, také se slezinou. Proto je dobré o tyto části těla v období kolem úplňku dbát a nepřetěžovat je. Slezina má význam pro imunitní systém a funguje jako krevní filtr, na enerrgetické úrovni souvisí slezina spocity strachu a obav a mentálně se starostmi….proto pusťme starosti za hlavu a radujme se z nadcházejících prázdnin !