Malá vánoční relaxace: strom splněných přání

Dnes jsem pro Vás připravila metodiku příjemné relaxace s tématem Vánoc.

Povedu Vás slovem a vy můžete podle tohoto jednoduchého návodu sami v klidu relaxovat a obnovovat své síly v čase předvánočním a vánočním.

Začínáme:

Položím se na zem, někde v klidu a nejlépe ve tmě.

Zavřu oči, začnu sledovat svůj dech, uvolňuji se, cítím jak jsem těžká/ý/.

Bez usilování si vytvářím pocit, či obraz sama sebe: je jasná zimní noc, na nebi svítí hvězdy, krajina je pokrytá sněhem a já jdu, sníh mi křupe pod nohama a každým krokem v něm zanechávám stopy. Přicházím k sedmi  schodům, které vedou dolů a sestupuji po nich. Z posledního sedmého schodu vykračuji na zasněženou cestu, sníh mi křupe pod nohama a jdu rovně. Přede mnou se objevuje zasněžený palouk, uprostřed palouku stojí smrk, vysoký, rovný, statný. Má silný kmen, krásné větve, na nich šišky a jeho jehličí  voní.

Smrk je osvícen Měsícem a hvězdami. Je to strom mých splněných přání.

Pomalu ho obcházím a přitom pociťuji vděk za všechna přání, která mi kdy Život splnil. Splnil mi vždy ta přání, která byla ku prospěchu mému a ku prospěchu Celku, Života.

Posiluji v sobě víru a naději, že i nadále mi Život bude plnit ta přání, která jsou k mému prospěchu a ku prospěchu Celku a Života. 

S pocitem vděku a radosti pomalu odcházím od stromu splněných přání a jdu po cestě k sedmi schodům vedoucím nahoru. Pomalu na ně postupně vystupuji a ze sedmého schodu vykračuji na cestu vedoucí zpět.

Jsem zpět, ležím v klidu na zádech, důvěra v plnění mých smysluplných přání je silná, cítím se spokojená /ý/, klidná/ý/, vyrovnaná/ý/.

S výdechem pomalu rozhýbu nohy, ruce, potom začnu mrkat a otevírat oči, pomalu se rozhýbu a ukončuji relaxaci. Amen.