Letní Slunovrat 21.6.2017

Letošní letní Slunovrat je příležitostí k tomu, abychom nejen poděkovali Slunci, přivítali léto, ale také můžeme toto období využít k celkovému vyrovnání vlastního života… vyrovnat fyzickou úroveň, tělo, protáhnout, uvolnit klouby, svaly, jít cestou k pružnosti těla… to neznamená být „hadí žena“…. ale pružné tělo je odolnější nejen fyzické zátěži, ale také je odolnější k ůrazům a bolestem… nestačí ovšem zacvičit si v den Slunovratu, ale můžeme slunvratovým cvičením začít pravidelné cvičení, které nemusí trvat hodiny, ale každý den věnovat protažení a uvolnění těla alespoň 15 minut můžeme každý… nejlépe ráno, než začneme den… mohou to být Tibeťané, čikung, taojoga, osmičkování,….

Nestačí se věnovat tělu, ale měli bychom také věnovat čas své mysli… i naše mysl by měla být pružná, uvolněná…. k tomu pomou třeba jednoduché meditační techniky… třeba metoda „21“…. sedneme si někde v klidu, ruce volně položíme na nohy, rozostříme zrak a budeme polohlasně počítat od 1 do 21 a hned zpátky… celekm opakujeme 3x…. také obyčejné „zírání“ třeba na hladinu vodu, do zeleně stromů nebo louky nám pomáhá mysl zklidnit a vyčistit…

Pracovat bychom měli i s vlastními emocemi, nepotlačovat je ale také se jimi nenechat ovládat… k tomu nám pomáhá učení se bdělosti.. zachycovat své pocity a emoce a ty neprospěšné prostě pouštět….

Bosá chůze je také účinný prostředek k uvolňování těla i mysli, pomáhá regenerovat a udržovat se v energii…

Zaměření se na vlastní dech a jeho prosté pozorování je také velice účinná metoda celkového zklidnění a uvolnění

Přeji Vám hezký Slunovrat!