Rondini plněné fetou s pyré z batátů a špenátem

Potřebujeme:

Cuketu rondini, sýr feta, batáty, uavřenou rýži, listový špenát, nejlépe čerstvý, cibuli, cherry rajčátka, olej, máslo,  žloutek, sůl, jarní bylinky, rozmarýn a tymián, nejlépe čerstvý

Postup:

Rondini rozřízneme napůl, vydlabeme vnitřek, nasekáme ho  a smícháme s  nadrobno pokrájenou fetou, nasekanými bylinkami, a žloutkem z vajíčka, naplníme rondini.

Dáme na vymyštěný lech péci do trouby na 200 st asi na 35 minut. Batáty oloupeme a nakrájíme, dáme vařit do solené vody.  Když jsou měkké, slijeme vodu, batáty rozš’toucháme a smícháme s nasekanými bylinkami a uvařenou rýží.

Na pánvi na oleji a oříšku másla orestujeme nakrájenou cibuli a oprané natrhané listy špenátu, osolíme, přidáme cherry rajčátka.

rondini olněná fetou a batátovým pyré

rondini olněná fetou a batátovým pyré