Kořeny můžeme sbírat nejlépe při Novoluní v obodobí časného jara…. v kořenech totiž byliny v tomto období mají nejvíce účinných látek.
Můžeme se vydat na kořen pampelišky, ten nám pomůže posílit naše játra, vyčistit krev, žaludek, ledviny, žlučník..
Kořen vyryjeme, omyjeme, očistíme a múžeme nastrouhat do salátu, můžeme udělat macerát tak, že nastrouhaný kořen dáme do sleničky, zalijeme studenou vodou a v chladu macerujeme 24 hodin, potom vypijeme…
Můžeme kořen nastrouhat a přelít alkoholem, zavřít pod víčko a nechat asi 2 týdny macerovat.
Jarní pampelišková kůra na ledviny:
Pije se kolem 17.h 3 dny po sobě, 1 den přerušíme, potom opět 3 dny pijeme….
Destilovaná , nebo šungitová voda 1 litr dát vařit, kořen pampelišky – 1 lžíce kořene přidat a nechat vařit 5 minut. Potom slít. Nechat trošku vychladnout…
1 litr odvaru vypít během 10 až 15 minut…..aby to naše ledviny opravdu pocítily….
Touto kůrou podpoříme ledviny a tím i očistíme celý organuzmus…