Novoroční půstík pro radost a zdraví

Vánoce a oslavy příchodu nového roku jsou spojeny s pojídáním velkého množství jídla, také s velkou pestrostí jídla… našim chu’tovým buňkám se to líbí, ale ne už tolik buňkám našeho těla… proto je první pracovní den roku 2016, který je zrovna v energiích pořádku, opaku chaosu, nastolování rovnováhy – velice vhodný k půstu.
Nejlepší je jednodenní půst ode všeho jídla… tedy nic nejíst, Jen pít pramenitou vodu, ne studenou, ale pokojové teploty, třeba šungitku, také nějaké lehké bylinkové a zelené čaje…..tělo si oddychne od zpracovávání potravy, nám díky tomu, že nebudem připravovat jídlo zbyde čas na procházku v přírodě, nebo na jemné cvičení…..
Je dobré již den před půstem vynechat maso a trošku odlehčit stravu, vynechat také  sladkosti a pečivo…. vhodné jsou třeba celozrnné těstoviny, ovesná kaše, restovaná zelenina… a den po půstu  je také  dobré maso vynechat, nejíst syrovou zeleninu a ovoce, ale nejlépe uvařit rýži a podusit k ní zeleninu, vhodná je kořenová, uvařit si jablečný kompot se skořicí.. můžete zkusit přidat i kousek zázvoru a kardamon. v tomto chladném počasí pěkně zahřeje…..
Přeji Vám hodně zdraví a radosti po celý rok 2016!!!
This entry was posted on 1.1.2016, in Akce. Bookmark the permalink.