Jaký bude „vánoční úplněk“ 25.12.2015

Poslední úplněk v tomto roce nastane 25.12.2015  kolem poledne a Měsíc bude v postavení Raka.

Zajímavé souvislosti: v období Vánočních svátků, které jsou spojené se setkáváním rodiny, blízkých, s oslavou Života bude nás a naši komunikaci ovlivňovat Račí energie – souvisí s tématy rodiny,  bezpečí, pečování, spolupráce, citlivosti….takto postavený Měsíc v úplňku může zesilovat naši přecitlivělost a otevírat tak staré  nezpracované pocity křivdy, nejistoty… nejlépe s nimi naložíme tak, když je prostě přijmeme a uvědomíme si, že jsou minulostí, že je nemusíme žít v přítomnosti, ale opustíme je a budeme se soustředit na to příjemné, co nám období Vánoc nabízí….více volna, možnost setkat se s blízkými lidmi, trávit čas v přírodě, zpomalit….

Určitě nám celkově prospěje třeba malá úplňková meditace, při které se zaměříme na pociťování vděku za atmosféru Vánoc, za rodinu, za hojnost domova, za materiání  hojnost,  a budeme to přát všem lidem.

 

Z hlediska našeho těla Rak ovlivňuje žaludek, slinivku, jícen, lymfatický systém, pobřišnici, prsa, vaječníky, dělohu, vaginu… proto je dobré tyto orgány v tomto období nepřetěžovat, ale pečovat o ně.

Tedy vánoční hodování nepřehánět, zařadit vedle tradičních pokrmů i nějaké lehčí, bezmasé jídlo, nebo třeba půldenní půstík.  Nepřehánět to ani s konzumací alkoholu, kávy a průmyslově vyráběných nápojů.  Pro ženy bude určitě příjemná  koupel v himálasjké soli, která prospěje nejen pokožce, ale také ženským orgánům. Ani můžům relaxační koupel v himálajské soli neublíží, ba naopak….