Malé dítě a jeho energetické pole a vnímání

Pokud je dítě v matčině lůně – v těhotenství, nemá vědomí vlastního fyzického těla… narozením začíná doba pomalého uvědomování si fyzického těla a fyzické existence…většin kojenců hodně spí… nespí ptozo, aby si odpočinulo, ale proto, že ve spánku pobývá ve stavu jako před narozením, ve stavu, který je pro něho zatím nejpřirozenější… je přítomno ve svých vyšších energetických „tělech“…. úkolem kojence v prvních měsících života je zvyknout si na své fyzické tělo, také na omezení vlastním fyzickým tělem…. na vnější fyzický i energetický svět..

Pro přirozený a nejsnadnější vývoj člověka je přirozený porod prakticky bez  zásahů kohokoliv jiného… porod, při němž matka je klidná, vyrovnaná, v podstatě nadšená tím, že dítě, které nosila tolik měsíců v sobě nyní přichází na svět… při přirozeném porodu dítě neprožije trauma zásahů a stresu těch, kdo při porodu pomáhají, neprožije energetický únik použitím různých medikamentů používaných při porodech…natož ohoržený různými nástroji, kterými se matka při porodu běžně vyšetřuje….

Toto vše lze jistě ovlivnit, již před početím dítětem při těhotenství, při porodu… ale podle mého ne na 100%. protože některé věci v našem životě jsou dané Osudem…. některý jedinec prostě má dány určité komplikace již při vývoji va těle matky, při porodu…. ale zcela jistě se toto dá pozitivně ovlivnit prací budoucí maminky, potažmo obou rodičů na sobě, na vztahu, který spolu žijí.

Enegetické pole kojence je téměř otevřené a zcela navnímává atmosféru a energii okolí, cítí velice dobře vše, co rodiče, další členové rodiny a příchozí návštěvy prožívají…. proto jsou děti tak zranitlené… proto je tak důležité vytvářet harmonickou láskyplnou atmosféru v rodině, kde vyrůstá malé dítě….proto je dítě spokojené v náručí klidné milující matky, otce, prarodičů… když je v náručí vyrovnaného člověka, na jehož energie si již zvyklo, jeho energetické pole vlastně spojuje s energetickým polem dospělého a tak je chráněno vlivům zvenčí, se kterými si malé dítě ještě nedokáže samo poradit…

Také kojení má daleko větší význam než jen dodání fyzické potravy a výživy dítěti…. v prsních bradavkách matky jsou aktivní určité energetické body, které při laktaci nabýbají ještě větší význam… při kojení se na ně dítě napojuje a opět se posiluje  ochrana jeho energetického pole…

Ovšem najít rovnovážný přístup ke kojení není snadné, věřím, že zlatá střední cesta je nejprospěšnější pro dítě i pro matku. Matka by se neměla upínat na kojení a dobu jeho trvání, neměla by se kojení ani bránit… ovšem postoj ke kojení se vytváří v podvědomí ženy dávno předtím, než otěhotní a než porodí dítě…. něco je dáno opět nastavením, se kterým člověk již přišel na svět…

Pokud je matka vyrovnaná, klidná, funguje dobře její intuice nemusí se vůbec zabývat sháněním informací o tom jak kojit, kdy kojit, do kdy kojit, kdy dávat příkrmy a podobnými věcmi… to je ovšem ideální stav a málokterá maminka v našem dnešním prostředí je takto vyrovnaná… ale přibližovat se k tomuto ideálnímu stavu může každá žena… nejlepší cestou je cesta vědomého uvolňování, relaxování, nastavení osobních hodnot v životě, sebepoznání a jemná fyzická cvičení…stres, neustálé přemýšlení zda dělá matka co či ono dobře jen narušuje energetické pole maminky a tím i jejího dítěte… jen vyrovnaná šťastná matka může mít vyrovnané šťastné dítě….

Nejvíce má otevřené energetické pole dítě do tří let věku, potom do 7 let prochází posilováním ochranné clony vlastního energetického pole, vytvářejí se mu jakési filtry, které potom představují určitou odolnost vůči tomu co člověk v životě prožívá….