Typy na trošku jiné pomazánky….

Tyto 2 pomazánky jsou bezmasé….. lehké a chutné:

 

Hrášková pomazánka:

Potřebujeme:

hrášek, přímo vyloupaný z lusků, nebo můžeme použít mražený,který přelijeme horkou vodou a potom dokonale scedíme, červenou cibuli, olivový olej, nebo pomazánkové máslo, sůl, pažitku, čerstvé oregano…

 

Postup:

Hrášek rozmixujeme, přidáme rozmixovanou cibuli, zakapeme olejem, nebo přidáme pomazánkové máslo, osolíme, ochutíme nasekanou pažitkou a lístky čerstvého oregana, dobře promícháme… a je hotovo….

 

Tofu pomazánka se sušenými rajčátky:

Potřebujeme:

tofu, sušená rajčátka, můžeme použít i sušená nakládaná v oleji, slunečnicové semínko, olivový olej, balzamico ocet, sůl.

 

Postup:

Tofu rozmixujeme, přidáme rajčátka nasekaná hodně najemno, rozmixované slunečnicové semínko, olej, promícháme, ochutíme balzamico octem a solí….popřípadě dochutíme ještě mletým pepřem…