Červená řepa pro chuť, zdraví i jako afrodisiakum

Červená řepa je celkem běžná, nenáročná a nenápadná zelenina.

Většina ji asi zná jako nakládanou v nálevu sladkokyselém…. jako běžný doplněk jídla již od základní školy… pro mnohé nic moc…dále je známý boršč z řepy, jeho masová i bezmasá varianta…

 

Ale v červené řepě je skrytom mnoho prospšného nejen pro rozšíření našich cuťových vjemů, pro naše zdraví, ale také je to výborné afrodiziakum….

Řepa obsahuje mnoho velice prospěšných vitamínů, minerálů, prvků, které posilují nai obranyschopnost, kondici, jsou pomocníky v prevenci různých civilizačních chorob jako je rakovina, kornatění tepen, chudokrevnost…

Jde jen o to, naučit se řepu připravovat a používat ji častěji….

Řepa je i afrodiziakum, zvyšuje naši vitalitu a tím také i chuť pomilovat se a pomilovat se vášnivě….

Například si můžeme společně  s partnerem připravit vynikající tatráček z řepy:

Řepu uvaříme ve vodě, až vychladne olupeme a nastrouháme najemno, nebo pokrájíme na kostky a rozmixujeme… dáme do mísy a přidáme: olivový olej, balzamico ocet, najemno nakrájenou cibulku, trochu dijonské hořčice, pokud máme i trošku tahini / sezamová pasta/, podle chuti utřený česnek, sůl, můžeme i trošku pepře, nejlépe citronový. Vše dobře promícháme, necháme asi 30minut uležet v chladu aby se všechny chutě pěkně spojily.

Mezitím si můžeme vzájemně udělat intuitivní masáž a po vlahé sprše  jen udělat topinky a servírovat….a společně si tataráček vychutnat…

 

Další pochoutkou z červené řepy je carpaccio…. výborně chutná k vínu:

Když je řepa čerstvá, tedy v období léta připravuji carpaccio z řepy čerstvé, v zimě ji krátce povařím….a potom nechám vychladnout.

Řepu oloupeme a pokrájíme na co nejtenší plátky.

Připravíme marinádu: olivový olej, balzamico ocet, sůl, třinový cukr, pepř…vše dobře smícháme, aby se chitě spojily…

Plátky řepy pokládáme do mísy, každou vrstvu přelijeme marinádou, dbáme na to, aby řepa byla dokonale v marinádě ponořená… necháme v lednici odležet, nejméně 1 hodinu, můžeme i několik dní… Takto si můžeme carpaccio připravit a jen si vždy odebrat, když nám přijde chuť.

Carpaccio z řepy můžeme podávat jen tak s pečivem, nebo třeba se sýrem fetta, balkánským… můžeme jím doplnit zeleninový salát, nebo třeba i steak….

 

…můžeme i experimentovat a zkoušet společně, co dobrého můžeme z řepy připravit… společné příjemné prožitky nás stimulují i k příjemnému sexu…. vaření, jídlo, sex… to vše jsou požitky a zároveň tvoření… tvořme si příjemný život na mnoha úrovních§ Aloha!!!