Nebojme se hummusu…. aneb jak chutná cizrna…

Hummus je tradiční arabská pochoutka, kterou si můžeme jednoduše připravit. Nejen že obohatí náš jídleníček, ale dodá nám potřebnou energii a výborně chutná.

Potřebujeme: cizrnu, kterou na noc namočíme do vody, potom uvaříme, zcedíme, necháme vychladnout, dále olivový olej, tahini / pasta ze sezamu/, koupíme ve zdravé výživě… citron, sůl, římský kmín, koriandr

Postup:

Cizrnu rozmixujeme, přidáme do ní několik lžiček tahini, olivový olej, vymačkáma citron, osolíme, dochutíme římským kmínem a koriandrem, dobře promícháme.

Někdo dělá hummus řidší, někdo hustší, to záleží na každém… rovněž ingredience dáváme podle sebe, tak aby nám to chuťově ladilo…

Připravený hummus můžeme uschovat v doze v lednici, vydrží nám několik dní… přidáváme ho k salátům, můžeme namazat na pečivo místo pomazánky, je dobrý jako příloha když grilujeme, fantazii a experimentování se meze nekladou.

Dobrou chuť