Jarní nádivka a vitamínový salát s bílou ředkví

Na nádivku potřebujeme na 5 porcí:

Starší pečivo  800 gramů, 3 vejce, 250g cibule, 200g zeleniny – mrkev, hrášek, kukuřice,  čerstvé bylinky – kerblík, pažitku, petrželku, mladé kopřvy…,sýr gouda 120g, olej, strouhanka na vysypání formy

Postup nádivka:

Pečivo předem nakrájíme na kostičky, necháme zaschnout. Dáme do velké mísy, přidáme mléko a necháme nasáknout, žloutky, půlkolečka cibule orestuje předem se zeleninou na oleji, osolíme a okořeníme drceným tymiánem, přidáme ještě sýr nakrájený na malé kostičky, dochutíme muškátovým oříškem, dobře vše promícháme a dáme péci do formy vymazané tukem a vysypané strouhankou na 20stupňů asi na 60 minut.

 

Na salát potřebujeme:

bílou ředkev, salátovou okurku, jarní cibulku, pekingské zelí, různé listové saláty, olivový olej, rozmarýnový ocet, na dresink :blílý jogurt, lžici francouzské hořčice, sůl.

Postup:

Listy salátu natrháme, zelí, okurku, cibulku  pokrájíme, ředkev oloupeme a nakrouháme na kolečka, vše v míse promícháme, pokapeme olejem, osolíme, dochutíme octem. Dresinkem zdobíme před podáváním.