Rok 2014 – rok koně….

 

Rok 2014, tedy období od 31.1.2014 do 18.2.2015 je podle čínského horoskopu rokem dřevěného koně.

Kůň je zvíře rychlé, svobodné, silné, bujné….žije ve stádu a společenství je pro něho velmi důležité, i společenské vztahy a normy, které vymezují zdravé soužití ve stádě. Toto bude i tématem roku koně…. zdravé, průhledné vztahy ve společenstvích lidí.. od rodiny, přes firmy, organizace, seskupení, státy i mezinárodní společenství. Čestné, úpřímné jednání, pochopení, že zájem celku je i zájmem jedince, to vše od nás rok koně bude vyžadovat.

Kůň je také romantický, vášnivý, rok koně bude přát i vztahům, ovšem vztahům položeným na zdravých čistých záklědech, vztahům svobodným a láskyplným.

Kůň má rád výzvy, přistupuje k nim tvořivě, s nasazením… pozor ale na přeceňování vlastních sil, na urputnost… odpočinek, hravost, společné řešení problémů, to kůň umí…..Kůň je šťastný v přírodě, na volných širých pláních, když se může nespoutaně proběhnout, skákat přes překážky, vyválet se v písku a plavit se ve vodě…. dokáže si to naplno užít… i my lidé si můžeme dopřávat odpočinku v přírodě, hrát si, nespoutaně se živlům přírody přibližovat.

Kůň je i věrný společník člověka, pokud se k němu člověk chová pokorně, s láskou s úctou. Vzpomeňme na prince, které kůň donesl přes překážky až k princezně a statečně s ním prožil i třeba boj s temnými silami… rok koně je trochu i rokem tajemným, tajemství mohou začít promlouvat k člověku, ovšem porozumět ji může jen člověk vnímavý, pokorný a silný.

 

Co přinese rok koně jednotlivým zrozencům v daných znameních?

Pro koně, psa a tygra to bude rok šťastný, rok nových příležitostí, úspěchů, pokud ovšem tito jednotlivci budou pevně stát nohama na Zemi s myslí i srdcem otevřeným….

 

Pro opici, krysu a draka to bude rok nápadů, nadějí, řešení, bude se jim dařit, pokud dokáží střídat práci a vytížení a odpočinkem a zábavou…

 

Pro hada, buvola a kohouta bude rok koně rokem učení se trpělivosti, učením se udržování odhodlání a naděje. Pokud budou rozvíjet svoji intuici a budou se ji učit používat, bude pro ně tento rok velmi příjemný…

 

Pro prase, kozu a králíka bude rok koně rokem, kdy okolí bude umět ocenit jejich laskavost, kdy skrze vlastní laskavost budou prožívat radost…..

 

Krásný a příjemný rok koně všem! Aloha!!!