Světlo a naše nálada

Dostatek či nedostatek světla ovlivňuje naši náladu, pocity, emoce…. Teď v zimním období je v našich zeměpisných šířkách světla málo – den je krátký, noc dlouhá a slunečních paprsků také moc není. Toto všechno nám může způsobovat výkyvy nálad, rozladěnost, stavy smutku a nedostatek radosti. To vše ještě znásobené mnohdy zbytečným stresem může vést sž k depresím.

Můžeme to ovšem sami ovlivnit.

Zvyžovat, čemu se budeme věnovat, zda si uděláme čas na pohyb, pobyt venku na čerstvém vzduchu, zda budeme relaxovat, nebo i meditovat.

Pokud vysvitne slunce, je prospěšnější se jít ven projít, třeba si v přírodě i pěkně prodýchat, udělat si malé vizualizační cvičení na načerpání energie ze Slunce:

Postavíme se pěkně proti sluníčku, zavřeme oči, začneme vnímat svůj dech a potom si představujeme, jak nás sluneční paprsky prozařují, jak pronikají do našich buněk, do naší mysli, a tak chvilku spočineme.

A když nás potom za šera či v pochmurném dni začnou přepadat sklíčené nálady, stačí si vzpomenout jak jsme stáli na Sluníčku a jak nás prostoupilo jeho teplo a světlo a hned je lépe! Aloha!!!