Pár dní před Štědrým dnem…..

Jen pár dní nám zbývá do Štědrého dne… máme svobodu jak je prožijeme: můžeme je prožít ve stresu, to když se rozhodneme stihnout přehnaný úklid domova, lítáním po nákupech a sháněním dárků… to je dost obvyklý scénář předvánočních dní.

Co nám to přinese? Budeme sice mít byt celý naklizený, v lednici  a ve špajzu plno zásob, hromadu dárků, ale budeme vyčerpaní jak na těle tak pocitově… a unikne nám tak vlastně energie, kterou Štědrý den a večer přináší.

Štědrý den a jeho vyvrcholení večer nám přináší energii lidského sdílení, udržování si naděje a očekávání něčeho krásného, výjimečného, kouzelného. Tuto energii můžeme využívat a čerpat i během předvánočních dní.

Třeba tím, že nebudeme přehánět úklid ani nákupy, tím, že si uděláme čas na setkání s přáteli, tím, že místo dárků, které jsou jen užitečné zkusíme naše blízké opravdu překvapit, tím, že nějaký dárek i sami vyrobíme nebo vytvoříme, tím, že si poselství Lásky, sdílení a naděje užijeme připomenutím si příběhu, který se k Vánocům váže… Můžeme čerpat energii Vánoc i tím, že před nimi trošku odlehčíme stravu, uděláme si čas na procházky v přírodě, na relaxaci či meditaci….

Užijme si předvánoční čas a jeho energii!