Matcha čaj – dar z přírody

První pití tohoto čaje je zaznamenáno asi 2500let před naším letopočtem v Číně, v oblasti Yunnan. Díky budhistickým mnichům se tento blahodárný čaj stává populární po celé Číně. Tento čaj mniši považovali za lék. V roce 1911 přinesl jeden zenový  mnich tento čaj i do Japonska. Cestoval a sázel tento čaj v různých částech japonska. Napsal: “ tento čaj je nepřekonatelným přírodním lékem, všude kde ho sázejí a všude kde ho pijí následuje dlouhý život.“  Také císařský dvůr začal používat čaj jako lék a prevenci nemocem a stárnutí. Také samurajové velmi často pili tento čaj při svých obřadech. Dnes opět objevujeme to, co předkové používali před mnoha lety, co příroda nabízí a je to stoletími prověřené.

Čím je matcha tak výjimečný?

Je to 100% zelený čaj rozemletý na prášek, nedochází k jeho fermentaci, nepřidávají se žádná barviva, konzervační látky.

Obsahuje skupinu antioxidantů – katechiny – ty napomíhají také vstřebávání tuků.

Jedna porce čaje matcha má stejné nutriční hodnoty jako 10 šálků zeleného čaje. Dvě porce Matcha zajistí dostatek antioxidantů, které tělo potřebuje.

Matcha pomáhá zklidňovat mysl, zlepšuje koncentraci, paměť.

Matcha snižuje hladinu cukru v krvi, pomáhá snížit hladinu cholesterolu.

Čaj Matcha se pěstuje ve stínu, obsahuje více chlorofylu než běžný zelený čaj. Má silné detoxikační účinky, eliminuje těžké kovy a toxiny v těle.

Matcha se dá připravit ze studené vody, nebo z vody 70st teplé.

Můžete jej koupit v našem andělském krámku.