Andělské cvičení na dnešní den: Radost…

Umění radovat se je jednou z cest nejen ke spokojenosti, ale také ke zdraví… proto můžeme dnes udělat malé cvičení na podporu schopnosti prožívat Radost: stačí vzít si bílý papír, pastelky, na ten papír si nadepsat: Z čeho se dnes nohu radovat a dnešní datum:……a potom si nadepsat 9 řádků pod sebe, každý označit číslem od 1 do 9….. každý řádek nadepsat jnou barvou…… potom papír kolem dokola zkrášlím třeba kvítky, srdíčky, lístečky, sluníčky, nebo nějakými hezkými  ornamenty….. a večer, když mám trochu klidu si na každý řádek napíšu jednu věc, jeden zážitek, který mi dnes udělal radost.

Nakonec napíšu větičku: Můj život je naplněn Radostí! Děkuji!

 

A ten papír si schovám, aby ve chvíli, když mám třeba pocit, že moc radosti zrovna nemám, mi připoměla, co mohu udělat…. toto cvičení…

Samozřejmě, když zrovna moc radosti v životě nepociťuji, je těžší si to cvičení udělat, ale když se trochu zkázním, zcela jistě najdu i v těžkých chvílích pár věcí, ze kterých se mohu radovat… a potom se i ty těžkosti tak nějak rozplynou, protože já se jimi nenchám okrást o schopnost mít radost….. Aloha!!!