Fritátky – bramborová a zeleninová

Potřebujeme: Na bramborovou :4 vejce, nejlépe domácí, lžici strouhanky, lžíci mléka, 4 brambory, 2 cibule, 100g goudy nebo jiného sýra, sůl, pepř, koriandr

Na zeleninovou: 4 vejce, lžíci strouhanky, lžíci mléka, 200g zeleniny – mrkev, hrášek, kapie, cibule, kukuřice, 100g goudy, sůl, červená paprika

Postup: brambory a cibuli nakrájíme na kolečka, orestujeme na oleji. Vejce rožšleháme s mlékem a strouhankou, osolíme, okořeníme.  Sýr nastroháme nahrubo.Na vymaštěný plech poklademe brambory a cibuli, posypeme sýrem, přelijeme vejcem. Dáme Péci na 195 st asi 30 minut.

Pokrájenou zeleninu orestujeme na oleji.  Sýr pokrájíme na malé kousíčky.Vejce rozšlehaná s mlékem a strouhankou, osolená, okořeněná přelijeme na zeleninu a sýr pokladené na vymazaný plech, pečeme na 195st asi 30 minut.

Podáváme nejlépe se zeleninovým salátem, nebo masovými medailonky.