Dortík štěstí

V předvánoční dobu můžeme připravit dortík štěstí, který napomáhá tomu, abychom my i ti, jimž dortík nabídneme prožívat pocity štestí. Příprava dortu je vlastně meditací v činnosti. Porot je dobré připravovat ho když se cítíme příjemně, když máme dostatek času, když pocity, v nichž dortík připravujeme jsou láskyplné.

Potřebujeme: 1. na podklad: asi 5 jablek, 1 pomeranč, hrst rozinek, sušených brusinek, trochu vody, 2 lžíce cukru / třinový/. kardamon, skořice, vanilkový puding, piškotky

2. na vrchní část: 1 tvaroh, 1 vanilkový puding, 50ml ovocné šťávy, nejlépe domácí, lžičku agaru, 5 lžic cukru, vodu

 

Příprava: oloupané ovoce pokrájíme, dáme do hrnce, přidáme tochu vody, rozinky, brusinky, cukr, kardamon, skořici a vaříme až je ovoce dokonale měkké. Přidáme puding rozmíchaný v cca 1,5dcl vody, minutu provaříme.  Do mísy  poklademe piškotky, na ně navrstvíme uvařené ovoce.

příprava vrchní části: lžičku agaru dáme do kastrůlku s 200ml vody, necháme 10 minut bobtnat, potom vaříme pomalu 15 minut. Necháme trochu vychladnout, potom vmícháme do tvarohu, přidáme ovocnou šťávu a trochu cukru. Rozetřeme na spodní část dortu, poklademe třeba půlkami hroznového vína / počet by měl být dělitelný 9/ a posypeme semínky slunečnice. V chladu necháme ztuhnout.

Komu dortík nabízíme, k tomu lásku cítíme a štěstí přejeme sobě a také druhým.