Jarní chlebík se sušenými rajčátky a bylinkami

Potřebujeme: 400g polohrubé mouky, 1 až 2 lžičky soli, kousek kvasnic, lžičku cukru, 2,5 až 3 dcl vlažné vody, 1 lžíci olivového oleje, hrst bylinek: pažitka, petrželka, rozmarýna, hrst sušených rajčat, 100g sýra Čedar nebo trošku parmezánu

Postup: z kvasnic, cukru a vlažné vody uděláme kvásek, mouku, vodu, olej, sůl, kvásek zpracujeme ve vláčné těsto, pak přidáme nasekaná rajčta, bylinky a sýr, zpracujeme a necháme vykynout. Rukama potom zpracujeme těsto znovu, vytvarujeme a dáme do vymaštěné zapékací misky péci ve vyhřáté troubě na 190st asi na 35 až 40 minut. Chutná výborně teplý se salátem jako hlavní chod, nebo jako pečivo vychladlý také.