Květnové energie a jedno malé cvičení

Energie letošního května přinášejí postupné uvolňování napětí a tlaku, které působily v minulých měsících… Využijme tedy tuto dobu k tomu, abychom se i my sami zbavovali zbytečných napětí a tlaků, které jsou v nás. Můžeme zkusit pohlížet na události v našem životě trochu z odstupu, trochu méně vážně a bez zbytečného patosu. Mnoho tlaku, pod který se dostáváme přichází vlastně z našeho nitra, nikoliv zvenku. Můžeme si to zkusit začít uvědomovat a tak se tlaku postupně zbavovat.

Můžeme každý den zkusit  v situaci, kdy máme pocit, že se nám něco nedaří, že máme obavy, vydechnout, zavřít na pár sekund oči, potom se vědomě nadechnout, oči otevřít a říci si: a teď jinak! Podívám se na to odjinud, z jiného úhlu, nově! A najednou jako zázrakem přijde řešení, ztratí se obavy, nepříjemné pocity a my zjistíme, že vše má řešení, že nic není ztracené a že je najednou kolem nás více světla a radosti!

A k tomu nám je nápomocno i sluníčko, které teď více svítí a hřeje, ptáci, které již zrána slyšíme zpívat, příroda, která se zelená a rozkvétá i déšť, který přináší vláhu a osvěžení.

Je tolik toho, za co můžeme děkovat a z čeho se můžeme radovat! Stačí si toho začít všímat!!!