Naše zdraví a překyselení organizmu

Lidský organizmus je od přírody připraven zhruba na 130 až 140 let života. To, že většina lidí žije kratší dobu je způsobeno nesprávným způsobem života plným stresu, nevhodnou stravou, špatnými pohybovými aktivitami…… jsou dvě příčiny nezdravého způsobu života: nevědomost a nedbalost.

Překyselení organizmu je největším nebezpečím pro vznik chorob, protože zdraví je závislé na rovnováze kyselého a zásaditého v našem těle. Překyselení způsobuje většinu nemocí včetně těch nejfatálnějších. Důkladné odkyselení a doplnění potřebných minerálních látek je základem návratu ke zdraví. Například rakovinné buňky žijí pouze v kyselém prostředí….

70% lidského těla tvoří voda. Hodnota Ph naší krve je 7,35 – 7,4. Výkyv kyselosti v těle  se ale děje v jednotlivých buňkách a pak tkáních. Naše látková výměna není uzpůsobena k zužitkování kyselin.  Tělo musí používat cenné minerální látky k boji s kyselinami a to oslabuje naše zdraví.

Konkrétní příčiny překyselení:

Požívání nadměrného množství bílkovin, cukrů, alkoholu, nikotinu, nasycených mastných kyselin, jedovatých látek z životního prostředí, elektrosmog, chemické léky, stres, strach, zloba….

Zásadité potraviny:

Ovoce, zelenina, brambory, pšeničné klíčky, výhonky alfalfy, solanka z krystalů himálaské soli

Himálajská sůl

Magnesium carbonikum, kalcium carbonikum, kalium bicarbonicum, natrium bicarbonicum

Prostředky k odkyselování:

Hluboké dýchání, dostatečné žvýkání  a prosliňování potravy

Pití dostatečného množství pramenité vody

Pravidelné masáže břicha

Koupele v himálajské soli, mytí těla solným mýdlem

Cvičení na zklidňování mysli a odbourávání stresu

Co zásadně omezit:

Maso, mléčné výrobky, alkohol, nikotin, stres, pocity jako zášť, závist, strach