Jak přivítat jaro

20. března začne rovnodenností astronomicky i astrologicky jaro. Jaro je nový začátek, s jarem vstupujeme do Berana, prvního znamení zvěrokruhu, vše se začíná odvíjet znovu, až proběhne celý zvěrokruh až do znamení Ryb, které ho ukončují. Jaro přínáší také konec zimy, období tmy, chladu, zimního spánku. Zelená tráva, první sněženky a potom petrklíče, mláďata, sluníčko, zpěv ptáků, kdo by se neradoval!

Máme opět nové šance, je dobré zrekapitulovat uplynulé období, přijmout, co jsme prožili, poučit se z chyb a směle začít znovu, lépe. Abychom co nejlépe vstoupili do nové etapy života, je vhodné připravit se na to po všech stránkách: po stránce fyzické je dobré udělat si očistnou kůru pomocí kopřivy. Ráno, před snídaní vypít šálek kopřivového čaje, nejlépe z čerstvých kopřiv. Pokud to budeme dělat celý měsíc, prospějeme skutečně vydatně svému organizmu.  Do jídelníčku zařazujeme čerstvou zeleninu a ovoce, rýži, pohanku a jáhly. Očistu těla doplníme používáním solného mýdla, solnou sprchou, saunováním, masážemi, cvičením a dechovými cviky.

Provádíme nejen tělesnou, ale také mentální hygienu. Učíme se prožívat vlastní emoce, učíme se komunikovat sami se sbou i druhými. Mysl zklidňujeme meditacemi. Učíme se prožívat radost a také radost sdílet s ostatními.

Když se naučíme přijímat sami sebe, naučíme také přijímat ostatní. Stará moudrost praví: Co pošleš, to se ti vrátí. Posíláš radost, pochopení,  toleranci,přichází ti radost, pochopení, tolerance…….