Vařili jsme s andělem

V Úterý 7.10.2008 proběhl praktický seminář Vaříme zdravě a chutně a rychle z tradiční i netradiční zeleniny.

Sešli jsme se po 17hodině  a začaly vařit z lilků, cuket, patizonů, dýní, mrkve a rýže. Po počátečním údivu co si tím počít a jestli se to vůbec dá jíst nám rýžový salát otevřel nové obzory. Byl rychle udělaný a navíc ochucený  exotickýmkořením chutnal výborně!

Čatní z dýní a patizonů doplnilo rýži a nezklamalo, indické kitchri z rýže a červené čočky bylo pikantní a mandžá všem chutnala.

Obecný závěr byl následující: není třeba se bát neznámého, jak surovin tak ochucování, stačí doplnit nové druhy koření, dostat chuť do vaření a vše jde snadno a výsledek je vynikající.

Připravujeme další vaření na začátek prosince. Bude se týkat obohacení vánočního hodování o jednoduché, zdravé, lehké a chutné pokrmy a mňamky.