Březnový úplněk 12.3.2017

Úplněk v březnu 2017 nastane 12. března a Měsíc bude v Panně a Slunce v Rybách….bude především ovlivněna slinivka, střeva, trávící ústrojí… proto bychom měli věnovat pozornost tomu, co budeme jíst, zbytečně nezatěžovat trávící ústrojí těžkou stravou a také nejíst ve stresu, jíst pomalu, v klidu….

Úplněk Měsíce v Panně, to je energie detailu, přesnosti, čistoty, také až prudérnosti a sterility., není to energie příliš podporující komunikaci – proto může komunikace v těchto dnech poněkud váznout…….. citliví lidé budou asi reagovat dost podrážděně na mnohé podněty, může docházet ke konfliktům ve vztazích,….pozor i na nehody na cestách…při řízení být koncetrovaní, odpočatí…zbytečně nespěchat, a předpokládat že druzí řidiči mohou dělat chyby…..

Pokud si však budeme udržovat vnitřní  rozvahu, nebudeme podléhat emocím, můžeme tento úplněk prožít celkem v pohodě…a bude to poslední úplněk ve „starém roce“ – podle přírodních cyklů….můžeme tedy zkusit dokončit to, co bychom neměli a nemuseli přetahovat do nadcházejícícho „nového“ roku, který začne 20. března 2017…..příroda se probouzí do nového začátku, i my lidé se můžeme Probouzet do nových Začátků…i skutečné ranní probuzení každý den: vstát o 10 minut dříve, otevřít okno, pořádně se rozdýchat, rozhýbat jemně celé tělo, třeba „osmičkami.“… opláchnout se studenou vodou, vypít sklenici vody se solankou, v klidu se nasnídat a procítit radost ze dne, který začíná….