Jak v pošmourných podzimních dnech udržovat dobrou kondici a náladu…

Začaly nám pošmourné podzimní dny, sluníčka pomálu, dny se krátí, noc prodlužuje…. to je prostě realita a my s tím nic nenaděláme…. přijmout to tak  jak to je je nejlepší cesta k tomu, abychom nepřicházeli zbytečně o energii stěžováním, kritizováním, fňukáním….

V těchto krátkých studených dnech je pro většinu z nás nepříjemné vylézt z teplých peřin, ale protahovat ležení v posteli se moc nevyplácí, lepší je prostě si říci: i když je ještě tma a zima, já teď vstanu, dám si studenou sprchu nebo alespoň se pořádně omyji studenou vodou, to mě probudí, osvěží, potom si trošku protáhnu tělo, prodýchám se, pak snídani a den pěkně začíná… a pokud zrovna prší, tak je to dobře, protože příroda, a my jsme její součástí, to potřebuje….

Neopomínejme ani procházky venku, i když se nám moc nechce vylézat z domů, příjemně osvěženi procházkou se cítíme lépe, než když se krčíme u kamen a klimbáme… jít včas spát a neponocovat je další cestou k tomu, abychom na podzim nebyli slabí, nemocní a „otrávení“….. dostatek přirozených vitamínů můžeme zajiš’tovat jablíčky, mrkví, řepou, zelím, to si nezapomeneme naložit, protože kvyšené zelí je vynikajícím prostředkem nejen k přijímání vitamínů, ale výborně čistí organizus…tak krásné podzimní dny všem! Aloha!!!

010