Informace a jejich energie…

Přemíra toku informací nabírá obrátek a jedna věc je být informován a druhá je být informacemi ovládán… v současnosti na nás odevšad, různými toky útočí informace o tom, co se děje …. a často jsou to právě informace o  násilných činech…. a to i ve velmi vzdálených oblastech světa… samozřejmě tyto informace někdo interpretuje a jak se šíří dál a dál, dostávají další a další interpretace a rozmělňují se, často se i mění celá jejich podstata… především jejich vysvětlováním a podsouváním jejich příčin…. pokud my se necháváme těmito informacemi a jejich interprety ovlivňovat, začínáme se v tom ztrácet, propadat emocím a často je to strach a s ním související pocity ohrožení, nenávisti,….. přijímáme nám podsouvaná jednoduchá řešení a hledáme někoho mocného, silného, kdo nás vlastně ochrání… podléháme potom tak řečeným vůdcům a vše to směřuje k chaosu a rozvratu….

Nemyslím si, že by cesta byla v tom, že přestanu informace zcela přijímat, ale nacházet míru v tom, co je různými kanály poštěno do oběhu a především se pokoušet zacgovat chladnou hlavu a odstup a vše filtrovat vlastní zkušeností…. a pokud s konkrétními činy prostě žádnou zkušensot nemám, tak děkovat, že ji nemám a posilovat v sobě důvěru, že mě nepotká…. děkovat za to, že můj život je tohoto ušetřen… soucítit s těmi, koho to osobně potkalo, uvědomovat si, že nešťastní, sresovaní lidé mohou propadat do šílenství, které může vyvrcholit i násilným činem…. ale vše má své příčiny, bez příčiny není následek… a příčiny jsou často skryté a hluboko v minulosti… proto je potřeba zaměřovat se na přítomnost, z minulosti se pokoušet poučit achyby neopakovat, budoucnosti se neobávat….

Mít možnost ovlivňovat lidi informacemi je veliká moc…. stačí se podívat do minulosti…. a na druhé straně je veliká moc v každém z nás jak s informacemi budeme nakládat… stojí to úsilí a energii, ale to je podle mě cesta ke klidu a životu beze strachu….. Aloha!!!