Lahodná restovaná karamelizovaná cibulka

Potřebujete:

Kvalitní cibuli, žlutou nebo červenou, mohou být namíchané obě…, olivový olej, třtinový cukr, sůl – himálajská…, čerstvý rozmarýn a tymián – pokud nemáte, lze nahradit i sušenými bylinkami…, balzamico ocet

Postup:

Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší měsíčky, orestujeme na oleji, osolíme, lehce přidáme třtinový cukr a nasekané bylinky, mícháme tak, aby se  cibule rozpadla na plátky a všechny ingredience  se spojily ….z pánve přendáme do misky a zakapeme octem, promícháme a necháme chvíli odpočinout….

Podáváme k různým druhům salátů, ke grilované zelenině i masu….

V lednici nám vydrží i několik dní a máme tak připravenou zajímavou delikatesu, kterou doladíme různá jídla….fantazie může pracovat….