Úplněk v lednu 2013

Úplněk nastane 27.ledna 2013. Měsíc bude v postavení s planetou Lva. Tento první letošní úplněk nám přinese možnost posílit svoji první, základní kořenovou čakru, která je v oblasti kostrče u samého kořene páteře. Zaměřením na uvolnění této části páteře můžeme posílit energii v naší první čakře, základní vědomí sebe sama teď a tady, zároveň posílit schopnost žít podle svých představ a důvěru v to, že naše představy lze v reálném každodenním životě naplňovat. Může nám k tomu pomoci i tato afirmace: Mám právo na život podle vlastních představ, mám dostatek důvěry, že je dokážu realizovat ku prospěchu svému i druhých.

Fyzicky kostrč uvolníme například takto: leh na zemi na zádech, chodidla opřu o zem, nohy v kolenou pokrčené. S nádechem zvedám zadek s uvolněným svalstvem hyždí kousíček nad zem, s výdechem pomalu zadek spouštím na zem, když zadek leží na zemi, vědomě ještě uvolním svyla hyždí. Opakuji alespoň 3x, nejlépe 9x.

Energii úplňku můžeme využít i tím, když v den úplňku odlehčíme stravu, například tím, že budeme tento den jíst rýži, zeleninu, ovoce, pít bylinné čaje pramenitou vodu.